Borsodi rendőrök mentettek meg egy sérült férfit Tokaj közelében levő elhagyatott bányánál

Megosztás

Az eset még csütörtökön történt, most a rendőrség maga számolt be róla. Összehangolt munka és hősiesség is kellett a sikeres akcióhoz.

Bejelentés érkezett, hogy két személy bajba került az elhagyatott bányák közelében, a Tokaji-hegységen. Az eseményhez kiérkező rendőreik rendkívüli bátorságról és összehangolt munkáról tettek tanúbizonyságot, erről számolt be a Magyar Rendőrség a közösségi médiában.

Lázár Tamás r. hadnagy, aki jól ismeri a hegyet, azonnal cselekedett, a helyszínre érkező bajtársakat utasította, hogy párban haladjanak a jelzett irányba a turista úton, míg ő futva előre ment a hegyre. A helyszín közelében találkozott egy másik egységgel, akik már kutatásba kezdtek. A bejelentő helyzete azonban eltért a turista úttól, így kihívást jelentett a pontos helyszín meghatározása.

A nehéz terep és a zajok miatt nem volt könnyű a kommunikáció, de folyamatosan tájékoztatták egymást a helyi erők a tapasztaltakról és az előrehaladásukról. Végül sikerült megtalálni a férfit, aki sérülten feküdt a bánya pereménél.

Azonnal értesítették a katasztrófavédelmet, akik kimentették a férfit a szakadékból.
A mentés közben a páros másik tagját is megtalálták, aki szintén segítségre szorult. Mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban elérjék és ellássák őt is. Gratulálunk a sikeres mentőakcióhoz.

(Kép: Rendőrség)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek